Geldropseweg Eindhoven
Inpassing context
De Geldropseweg is een invalsweg naar het centrum van Eindhoven. De weg kenmerkt zich door de oorspronkelijke lintbebouwing met daar achter de Irisbuurt. De huidige commerciële ruimten wordt vervangen door 98 appartementen met op de begane grond ruimte voor horeca.
Accent
De nieuwbouw is verder van de weg geplaatst om een pleintje te creëren voor terrassen bij de horeca. Daarboven op komen de appartementen variërend in hoogte en diepte, zodat er een geleding ontstaat die past bij de lintbebouwing. Een deel vormt een iets hogere toren, zodat het terraspleintje een accent in de Geldropseweg krijgt.
Hofstructuur
Achter de bebouwing aan lint komen kleinere appartementen blokken te staan die aansluiten bij de maat van de Irisbuurt. Deze worden gegroepeerd rondom een hoofdstructuur die aansluit bij het karakter van het park met speeltuin achter de locatie. Zo is de Geldropseweg vanuit de Irisbuurt en het park beter bereikbaar voor voetgangers.
Natuur inclusief
Niet alleen de hoofdstructuur krijgt het karakter van een klein park ook het lager gelegen dak van de hoofdbebouwing. Zo ontstaat er een aantrekkelijke, gezamenlijke buitenruimte voor de bewoners.
Massief houtbouw
De appartementen worden geprefabriceerd in Cross Laminated Timber. Elk appartement bestaat uit twee houten units. De plattegrond is nog grotendeels door de bewoners zelf in te delen. De CLT methode is niet alleen voor de prefabricage gunstig, hiermee is de basis van het project al van hernieuwbare materialen gemaakt.
Projectgegevens
- Voorlopig Ontwerp
- Geldropseweg Eindhoven
- Hans Vrinten BV
- 98 appartementen met commerciele ruimte